uitslag van De Doos van Pandora 2.0: moordzaak

Op zaterdag 29 april hebben 30 deelnemers geprobeerd om de moordzaak op te lossen. Het waren 5 teams die het tegen elkaar opnamen met als doel zo snel mogelijk te kunnen zeggen wie, waar, wanneer en met welk wapen de moord heeft gepleegd. 

 

Om 14u gingen de eerste 2 teams voortvarend van start. Beide teams hadden één keer hulp nodig, wat hen 5 minuten straftijd kostte, maar vonden nadien wel de juiste antwoorden.

 

Het team van Dirk Vanmechelen deed er 1u42 over en het team van Cedric Surkol had iets meer tijd nodig en deed er 2u21 over.

 

 

Om 18u startten er 2 nieuwe teams met veel energie met de bedoeling de oplossing sneller te kunnen vinden dan team Dirk. Dit lukte echter niet, want het team van Linda had 3 keer hulp nodig waardoor hun tijd van 1u45 net niet de snelste bleek te zijn. Het tweede team, team Siriustherapie voor mens en dier, dat uit slechts 3 personen bestond, deed er 2u08 over.

 

Maar dan moesten de winnaars van de vorige Doos van Pandora nog komen. Iedereen vroeg zich af of de juffen en directrice van basisschool De Klinker, die om 19u45 van start gingen, het opnieuw konden halen. Het was spannend; door op het juiste moment een tip te vragen, omdat ze vast zaten bij het zoeken naar het tijdstip van de moord en door 5 minuten straftijd  te nemen, vonden ze de oplossing in 1u27. Duidelijk sneller dan iedereen en op die manier werden ze opnieuw als winnaars uitgeroepen.

 

 

 

De uitslag is dus:

 

      1.      Team juffen en directrice basisschool De Klinker    

      2.      Team Dirk Vanmechelen

      3.      Team Linda

      4.      Team Siriustherapie voor mens en dier

      5.      Team Cedric Surkol

 

Proficiat aan alle teams en bedankt voor het deelnemen. De oplossing van de Doos van Pandora geven we niet op de website, want andere KWB-afdelingen gaan dit spel nog programmeren.

 

 

Iedereen vond het een zeer leuke activiteit en we kijken al uit naar Doos van Pandora 3.0.