daguitstap Averbode - verslag

wanneer: zaterdag 2 september

 

17 personen hadden zich ingeschreven. Om half 10 zijn we vertrokken op de parking van de sportoase Ter Heide. Door werken in Averbode zijn we iets later begonnen aan onze wandeling, onder begeleiding van onze gids Christine. Na een mooie en goed becommentarieerde wandeling door het Mariapark gingen we door het bos naar taverne De Eik. Hier hebben we iets gedronken.

 

 

Om 12 uur gingen we dan naar het Moment waar we een tomatensoep, een hamburger met sla en frietjes aten. Daarna bezochten we de abdij zelve. De abdijkerk met haar prachtig gestoelte, zalen met prachtig meubilair en ook buiten kregen we een zeer uitgebreide uitleg van onze gids. Het was niet enkel een mooie dag om te wandelen, ook al de wetenswaardigheden die we vernamen maakte dat dit een onvergetelijke dag werd.

 

daguitstap Averbode

wanneer: zaterdag 2 september

Op zaterdag 2 september plannen wij een daguitstap naar de abdij van Averbode.  We spreken af om 9u50 op de parking van sportoase De Toren want we vertrekken om 10u stipt. In de voormiddag staat er een wandeling (+/- 1u15) in de mooie omgeving van de abdij op het programma en dit onder de leiding van een gids. Om 12u worden we verwacht in “Het Moment” voor een lekker Abdijmenu (dagsoep, Abdijsuggestie en een gebak). Om 14u bezoeken we de abdij met een gids. En na de rondleiding is er nog tijd om iets om iets te drinken in “Het Moment”.

 

De prijs voor deze uitstap is 50 euro per persoon, hier is alles in begrepen behalve de drank bij het eten en na het abdijbezoek.

 

Je kan tot en met 15 augustus inschrijven bij onze secretaris Jos Vogeleer, 0477/44.14.06 of jozef.vogeleer@proximus.be en het totaal bedrag te storten op rekening BE40 0689 3607 3063 van KWB Rotselaar met als mededeling “Daguitstap “. Aangezien er per gids  maximaal 20 personen mee kunnen, beperken we het aantal deelnemers tot 40. Schrijf je snel in!!!